Silkeshanden kring dig själv. Bomullen om hjärtat. Balsamet runt själen. Handen i ryggen som stöttar, håller om och i. Längtar du också efter den?

Tänk om du slutar leta efter den utanför dig själv? Den där varsamheten som håller dig. Tänk om den finns därinne och bara väntar på att få bli sedd? Tänk om allt du behöver göra att är att vända blicken inåt. Åka med i dina andetag och vara med det som är?

Varje gång jag åker med i ett andningsvarv är det som en present till mig själv. Det är som att andetaget jublar när jag riktar min uppmärksamhet mot det. Jublar över att äntligen bli upptäckt – lite som ett barn som blir hittad i en kurragömmalek efter att ha väntat och väntat och väntat under den där soffan i sällskap av dammråttor och gamla popcorn.

Vill du prova? Du behöver inte göra nåt speciellt med andetaget. Inte ändra. Inte förbättra, göra annorlunda, fixa till. Du kan bara veta om att det finns där. Just den här inandningen och den här utandningen. Åka med i den där tålmodiga kantlösa rörelsen som är dina andetag. Ett efter ett, en liten stund i ditt eget sällskap. Och se hur det är för dig. I just det här andetaget.

Ta hand om dig!
Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *