…sa den då åttaåriga dottern när jag kom hem alldeles oxytocinig efter en restorative yogautbildning. Men se joho. Det kunde jag visst. Det tog två minuter med fluff under, runt och på, och givetvis en mjuk varm hund nära, och så var hon rätt avslappnad. Två minuter till med mjuka, tydliga tryck över vrister, under fötter, på axlarna. Sen ryckte det i de små fötterna och spratt till i nåt finger. Hon sov. Som en stock. Jag vann vadet. Och hon också. För det är en vinst varje gång vi släpper garden, vilar, tar emot. Restorative yoga står högt i kurs hemma hos oss sen den dagen.

Den här upplevelsen tror jag att hon kommer att minnas för resten av sitt liv. Faktiskt. Jag tror att det var hennes yogamoment. Men vad vet jag? Jag är bara hennes mamma. Och har ju typ alltid fel om du frågar henne nu, ganska många år senare:-)

Märkliga miljöer är också något som triggar oss att landa in i nån position – gärna tillsammans. Och en, blir ofta två, tre, fyra stycken. Har vi mjuk sand under fötterna brukar vi lattja med akroyoga tills vi ligger i en hög av mänskliga kroppsdelar: ofta med skratt, ögonkontakt och närvaro.

Oavsett: vila framför brasan med pälskompisen nära eller par-träd på en blåsig kalkstensklippa på Gotland och allt däremellan. Eller varhelst nu barnen får uppleva yoga så spelar den roll.

Jag tror nämligen att ett ögonblick av tillståndet yoga kan vara skillnaden. För när du en gång har upplevt kontakt med kroppen, andetaget, stillheten eller rörelsen. Här:et och Nu:et. Då vet du vart du kan finna den igen. Yoga är kontakt. Finns det något finare att ge dina, andras, våra barn och unga?

Jag kände rätt tidigt att jag ville förmedla yoga till barn och unga och klev på riktigt in i barnyogans värld via barnyoga.com och den fantastiska upphovskvinnan Angelica Henriksson. Nu är jag stolt co-utbildare med henne och Josefine Wikström inom just barnyoga.coms gedigna utbildningar! Jag är så lycklig över att bidra till att fler unga får möjligheter att möta yoga där de är i livet!

Om du är nyfiken på att läsa mer om de grymma utbildningarna (som ges på flera ställen i landet), kika in på: Barnyoga.com

Så här kan det se ut under utbildningsdagarna på wunderschöna Hagabadet Älvstranden i Götet:

Jag peppar och längtar in i minsta cell efter nästa omgång i Götlabörg i april! Kanske ses vi?

Allt det godaste gott,
Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *