…för att överhuvudtaget benämna det som hänt. Så mycket som startats, öppnats upp, lagts tillrätta, fått vila, fått fart, landat, tagit avstamp. Ja, ni hajar. En liten grupp kvinnor som grottar in sig i det allra heligaste i livets mysterium – livets tillblivelse. Jag gillar. Dubbel-gillar. Trippel-gillar. Ända-in-i-evigheten-gillar.

Alla som längtar efter att bära liv, eller som haft förmånen att ha burit på liv och också burit fram liv, vet. Ibland är det enkelt. Ibland är det svårt. En del saker kan vi styra, andra inte.

För mig som 1. haft svårt att bli gravid 2. haft två otroligt osköna graviditeter 3. blivit dubbelt förlöst med kejsarsnitt, har utbildningen fått mig att landa i det som behöver dras några varv till. Som behöver läka. Så, som vanligt när det gäller yogautbildningar, har det varit lika mycket en inre resa in in in i mig själv, som en yttre resa på väg mot ett mål.

Det har varit åtta dagars oxytocinbadande, kunskapande och erfarenhetande tillsammans med det fantastiska paret Helena Ihre och Sofia Elmström. För mig har utbildningen inneburit en hel del förkovrande gällande graviditet och förlossning så klart, men framförallt har det varit en upplevelse. Så här beskrivs utbildningen:

Sofia Elmström har rötter i yogatraditionen och Helena Ihre är barnmorska och yogalärare. Båda är eldsjälar som har stor erfarenhet av att arbeta födselförberedande på alla plan. De samlar här sina insikter och kunskaper utifrån många års erfarenhet från deras eget arbete med yogans väldokumenterade och användbara verktyg som redskap under graviditet, födande och föräldraskap. Det bästa från två världar möts i en förening av en upplevelsebaserad och vetenskapligt förankrad utbildning. Under utbildningen är upplevelsen och processen i centrum. Fokus ligger på det praktiska arbetet eftersom det är oerhört viktig att du som gravidyogalärare kan vara i och förmedla en känsla. Detta är extra viktigt i rummet där du möter de som väntar barn och skall bli föräldrar. Processen behöver du gå igenom på ditt eget sätt. Yoga kan aldrig finnas utanför dig utan behöver kännas på djupet och du behöver vara närvarande i kropp, sinne och själ.

Läs mer på http://www.babygruppen.se/gravidyoga_utbildning_larare.php

Att få vara med om, att få uppleva denna utbildning är mer än WOW. Helena och Sofia är fantastiska ledare som från första ”hej” öppnat upp för ett varande. Bäddat för trygghet och för att lyssna inåt. Vilket dynamiskt och hjärteöppnande team! Och att få ta del av deras bank av erfarenhet och kunskap har varit så fint och viktigt.

Om jag kan rekommendera andra att gå utbildningen? Ja. Dubbel-ja. Trippel-ja. Ända-in-i-evigheten-ja!

Peace out,

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *