Och så får det vara. Men det skaver f-n lite ändå. Att sommarens yogaplaner inte blivit till hälften utförda. Vad hände med min egna dagliga yoga practice? Jag som skulle göra det där sköna morgonflödet. Jag som skulle ge mig tid till meditation no matter what. Jag som skulle reclaima den och den positionen. Jag som skulle…

Nä. Min egen yoga i sommar. Den verkar ha försvunnit i takt med sovmornar, utflykter, äventyr, familje-gnat och fika.

Och så får det vara, trots skavsåret i egot som väser: ”Du är ju hopplös Karin! Du är så sjukt dålig på upprätthålla rutiner!” och så rösten som svarar ”Äh. Käften. Ska du säga!”. Och så kan det vara lite så vi pratar till varandra. Egot. Och jag bakom masken.

Ingen ordning alls på min yoga i sommar. Till det yttre i alla fall. Yogan händer ju som bekant lika mycket off mat, som på mattan. För grejen är att den här sommaren håller på att lära mig nåt. Insidan håller stadigt på med sitt. När det yttre rubbas i struktur och ordning har insidan roat sig med att skapa utrymme för ett granskande. Av tankar. Känslor. Uppfattningar. Sortera ut vad som är viktigt att ha kvar och vad som kan läggas åt sidan.

Lite som en redig rensning av en källare där saker dras fram i dagsljus och kikas på. Behålla? Eller inte? Och givetvis med efterföljande garage sale. Kom och köp!

Det som säljs (eller till och med ges bort gratis) just nu är:

  1. Min inre bitch som är taskig mot mig. Som säger att jag inte är tillräcklig. Som alltid hittar saker att klanka ner på. Är det inte en semesterfluffig mage så är det ett fult badrum. Och allt är mitt fel. Hon är sjukt effektiv när det gäller att skapa handling och prestation dock. Men inte så trevlig att ha och göra med på regelbunden basis. När du är färdig med henne kan du med fördel skänka vidare. Eller bara lämna henne till måsarna att plocka med sig.
  2. Mina prokrastineringstendenser. Om du behöver hjälp med att chilla, tagga ner och skjuta upp saker till i morgon är det till stor hjälp. Behåll så länge du vill.
  3. Min självpåtagna projektledarroll i familjen (och cirkusen) Chaikiat-Sjödin. Om du saknar en majoraktig prussiluska som vill skapa rutiner och ordning mitt i ett paradis av motsatsen, you can have mine! Ibland kan jag kanske få låna henne? Vid behov? Kan vi säga så?
  4. Mitt missnöje med att jag inte är och inte kommer att bli en morgonmänniska. Jag försöker. Jag älskar mornar, när jag är vaken. Men det är jag inte. Helst. Varför ska jag ha så svårt att acceptera det? Att tycka att ju tidigare jag stiger upp desto bättre är jag? Trams.
  5. Idén om att sommaren är årets höjdpunkt. Eller. Nä. Den behåller jag. För så är det för mig.

Sommaren är årets höjdpunkt. Punkt. Trots ingen ordning alls. Eller är det kanske just på grund av det? Av o-ordningen och frånfället av rutiner att hänga upp livet på? Oavsett. Jag har redan börjat längta till nästa. Och då! Då ska jag minsann…

Peace out,

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *