Att vara värd för en retreat. Det är en hel del arbete. Det vet vi alla som öppnar våra studios för andra. Det handlar om logistik, planering och smarta förberedelser så att markservicen verkligen servar deltagarna.

Och sen när allt rullar och är igång… Diska, preppa mat, tvätta och fylla på med frukt, koka tevatten. Tända ljus, fylla på med toalettpapper, samla in muggar på rymmen.

Om jag är i min autopilot då görs detta i all hast och bli gjort. För att det ska bli gjort. Och det blir bortglömt sekunden efter. Så många möjligheter till ljuvliga ögonblick av omsorg och välmenande intention. Som går till spillo och förblir oupplevda och oupptäckta.

Men. Om jag vet att jag diskar, att jag lägger upp maten, att jag kokar vattnet. Om jag tänder ljus för att tända ljus. Om jag fyller på med toalettpapper för att jag fyller på med toalettpapper och om jag är med i rörelserna när jag hämtar hem de förlupna temuggarna – då blir de där timmarna på jobbet som en enda sammanhållen stund av närvaro. Och sysslorna får med ens en annan mening och betydelse. Sysslorna blir en möjlighet till meditation och närvaro.

Just nu. En stund av liv. Om så böjd över diskhon eller trixandes med för liten soppåse till sopkorgen. En stund av liv. Värd att vetas om.

Topp tre av det fina med att vara värd för en retreat är att 1. vara en del av sammanhanget i den där sällsamma energin som uppstår när människor är tillsammans i närvaro och sin uppmärksamhet inåt. 2. få fluffa till det för deltagarna och bidra till ett välmående på vårt bästa sätt. 3. öppna upp vår underbara pärla till studio http://www.yogahusetstrangnas.se för dem som inte vanligen besöker oss. Det är så fint.

I helgen hade vi besök av Mindfulnesscenter och Beatrice Blidner som höll två dagars tyst mindfulnessretreat. Underbart – det som händer när 22 deltagare boar in sig i studion och öppnar upp sina modiga hjärtan och närvarande sinnen för här och nu.

Vill du att vi tar emot dig för en workshop, ett event eller ett retreat? Då är du mer än välkommen att höra av dig. Yogahuset Strängnäs tar emot med öppna armar, omtänksam intention och tysk perfektion när det gäller värdskapet!

info@yogahusetstrangnas.se är en fin mejladress att använda om du vill komma i kontakt med oss!

Over and out,

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *