…och de festtrötta fötterna slängs upp i soffan i sällsis av en lång nöjd suck. Och när kvällen briefas med din partner i party-crime: ”Gick maten hem? Var alla nöjda? Räckte de där snittarna? Hur gick det med vinfläcken på mattan?” Brukar du också mysa i själen då?

Jag älskar den där stunden när gästerna gått hem. Inte för att jag velat bli av med dem. För guds skull. Mer för att det där nyfikna funderandet kring dagen/kvällen/nattens festligheter är så härligt. Efterpratet. Rest-käkandet. Myset när alla gått hem. Jag gillar det.

Lite samma känsla får jag alltid efter ett event, ett kursavslut eller en efter en utbildningsomgång. Jag myser. Och låter tankarna, reflektionerna och iakttagelserna få leka runt, lustfyllt och nyfiket.

Det är ett sjusärdeles fixande, trixande, släpande och bärande inför ett retreat, ett event eller en utbildning. Det ska gudarna veta. Mina kompanjoner och jag är på tå för att allt ska klaffa och alla bli nöjda. Och när vi stökar runt, står i och förbereder kan det hända att vi missnöjesgrymtar en del över hur tunga borden är att flytta, att vi måste hitta ett smartare sätt att förvara våra mattor/filtar/kuddar, att vi behöver ett beredningskök osv osv osv. Så vet vi ändå att vi kommer att göra det igen. Och igen. Och igen.

För det är så underbart. Att ta emot och möta alla modiga och nyfikna bankande hjärtan som dyker upp på mattorna. Det är därför vi gör det. För mötena. Myset. Möjligheterna.

Så jag vet att vi otvivelaktigt kommer att få anledning att slänga upp våra trötta arrangörs/yogalärar/kock-fötter varhelst de får plats och nöjt briefa partyt efteråt. Restkäka. Mysa. Igen.

Ovan – Några glimtar från GroundedMinds somriga dagsretreat i Ljugarn, Gotland.

Höstens och vinters planer håller på att mogna fram i kurs-event-och retreatväg. Lite är redan klart, en hel del ligger och mognar till! Vill du veta vad som är på gång? Håll lite koll på http://groundedminds.se , yogahusetstrangnas.se, http://barnyoga.com och https://springtime.se/resor/yoga-boost-mariefred/ så kanske vi ses på en matta inom kort?

Allt det godaste gott från mig!

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *