Tänk om vi kunde sluta att tänka att det är normalt och förväntat att allt går som det ska? Att våra planer går i lås utan hinder på vägen?

Vad skulle hända då?

Om vi liksom räknade med att det strulade lite? Både i stort och i smått. Att det hör till att livet jäklas med oss.

Sjukdomen. Förseningen. De brända bullarna. Relationen som strular. Barnen som tjafsar. Mellanmålet som inte alls blev avocado och frön. Tåget som är sent. Missförståndet som fick dominoeffekt. Tidsoptimismen som gick ut över andra. Soppa-torsken i bilkön. Migränen på konferensen. Magsjuka hundar natten före det där viktiga föredraget/pitchen/intervjun/utbildningen. Ja, ni hajar tror jag.

Vi har så lätt att vilja dröja oss kvar i det som känns härligt och att se det som ett normaltillstånd. Att saker och ting flyter på. Att allt inte är som ovanstående och vi har så lätt att vilja fly undan det som känns bökigt. Human nature I guess.

Men vad gör det med oss? Jag vet vad det gör med mig. Jag blir mindre levande. Jag blir instängd och snärjd om jag lever idén om att det ska vara så fantastiskt hela tiden. Då blir motgången som vägg att smälla in i. Istället för att bara vara en detour eller ett väggupp.

Ikväll tänker jag på att det är viktigt att ge sig själv rättvisa. En rättvisa som kan vara att ge plats åt det som skaver. Och att ge plats för det som känns underbart. Att både se det som känns bra och det som känns mindre bra. Först då får vi hela bilden och kan skifta perspektiv. Från det ena till det andra. Om och om igen.

Och vi ser att livet är en möjlighet till en dans som ibland är finstämd och ibland bananas. Upp och ner, fram och tillbaka. Och att vi där i den där dansen har möjlighet att upptäcka vår egen rytm, vår egen takt och våra egna steg.

Peace out,

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *