Den vi älskar har vi också tålamod med. Ibland nästintill oändligt. Vi ser, vi förstår och förlåter. Vi håller om och håller i. Och vi stöttar stadigt och varsamt när den vi älskar är på väg mot det den älskar. Längtar efter och drömmer om. Den vi älskar har vi också tålamod med.

All den kärlek som vi nånsin upplevt inför någon, kommer inifrån oss själva.

Tänk om den väldiga flodvåg av kärlek och omsorg jag känner för mina nära också skulle kunna riktas inåt, till mig själv?

Tänk om jag på riktigt skulle kunna känna så starkt och orubbligt för mig själv?

Så jag undersöker. Varje dag. Om jag kan ge mig själv legitimitet. Om det är möjligt för mig att värdesätta mina känslor, tankar, åsikter och handlingar och låta dem spela lika stor roll som någon annans. Om jag kan stå upp för mig själv och låta min upplevelse få vara viktig. Och inte låta mig förminskas, tystas och dämpas. Utan istället låta mig själv växa ur en tillåtande jordmån gödslad med tålamod. Tålamod. Tålamod. Och kärlek.

“Perhaps the biggest tragedy of our lives is that freedom is possible, yet we can pass our years trapped in the same old patterns…We may want to love other people without holding back, to feel authentic, to breathe in the beauty around us, to dance and sing. Yet each day we listen to inner voices that keep our life small.”
Tara Brach

Peace out,

Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *